De meesten van ons nemen foto's op onze telefoon. Telefoon camera's hebben een lange weg afgelegd, maar ze zijn helaas nog niet altijd perfect. Zo zijn DSLR-camera's te duur, maar wist je dat de smartphone de DSLR en andere “echte camera's” op vele gebieden inmiddels heeft verslagen.

 

Met onze telefoon leggen zoveel mogelijk momenten vast. We kunnen die foto's op Instagram of Facebook delen of ze naar vrienden of opa en oma sturen, maar ook deze foto’s kun je laten inlijsten!

 

Wil je prachtige foto's maken met je mobiele telefoon? Mobiele fotografie lijkt misschien onmogelijk. Maar met een paar simpele trucjes kun je foto's maken dat je nooit voor mogelijk had gehouden! 

 

De volgende tips laten zien hoe je geweldige foto's kunt maken met je telefoon. Deze kleine details zorgen voor een oogverblindend eindresultaat!

 

Gebruik rasterlijnen

Rasterlijnen helpen bij het balanceren van je foto. Dit is een van de gemakkelijkste manieren om de kwaliteit van je foto te verbeteren.

 

Een compositie principe stelt dat een foto moet worden opgesplitst in drie delen, zowel horizontaal als verticaal. Volgens de regel van derden, zal de opname evenwichtiger en aantrekkelijker voor het oog lijken als je je onderwerp langs de lijnen of op een kruispunt uitlijnt.

 

Fotografeer het onderwerp voor een eenvoudige achtergrond zoals een muur of een veld. Dit betekent niet dat je iemand moet dwingen te poseren, maar je kunt jezelf zo positioneren, zodat de achtergrond minder rommelig eruit komt te zien.

 

Natuurlijk licht

Er niets boven een foto die buiten of bij een raam wordt gemaakt. Probeer fel zonlicht te vermijden, omdat het schaduwen kan overdrijven. Helder daglicht maakt een foto altijd mooier en natuurlijker.

 

Maak de lens schoon

De camera van je telefoon heeft geen lensdop, pluisjes in je zakken en vingerafdrukken kunnen leiden tot wazige beelden. Een vuile lens laat vlekken, wazigheid of stof vlekken achter op je foto's. Als je heldere foto's wilt, maak dan de lenzen van je telefoon schoon. Maak je lens schoon met een doekje of een hoekje van je T-shirt. Vergeet de filters

Er was eens een tijd waarin we allemaal filters gebruiken... maar is niet zo cool meer! Vergeet de filters!

 

Stel de focus in 

Je lens is schoon, maar toch ziet je onderwerp er soms gewoon niet scherp uit. Wil je ervoor zorgen dat het onderwerp altijd scherp is? Stel dan de focus in. Om ervoor te zorgen dat het onderwerp altijd scherp is, moet je het handmatig instellen. De autofocus van de camera zal niet altijd scherpstellen waar je maar wilt.

 

Pas de belichting aan 

Wanneer een foto overbelicht of onderbelicht is, kun je ervoor zorgen dat je foto's de perfecte helderheid hebben. Hoe? Door eenvoudig de helderheid aan te passen voordat je een foto maakt. Begin door te tikken om de focus in te stellen, pas vervolgens de belichting aan door omhoog of omlaag te vegen.

 

Probeer eens een foto te maken vanuit een andere hoek

Foto's maken vanuit andere hoek, wat in eerste instantie lijkt op een vreemde hoek, kan resulteren in een geweldige foto. Alles gaat en staat met creativiteit!

 

Vergeet de flits

Als je goede foto's wilt maken met je telefoon, kun je beter de flitser NIET gebruiken. 

 

Gebruik HDR 

Wil je verlichte foto's met verbluffende details creëren? Wanneer je een foto maakt, heeft de camera moeite om details vast te leggen in de voorgrond EN in de achtergrond. Je wilt bijvoorbeeld een foto van een mooi strand met de wolken op de achtergrond. De wolken worden correct belicht, maar het strand is te donker. Of juist omgekeerd. Komt dit je bekend voor? HDR is de oplossing!

 

Portretmodus

Ben je nog niet bekend met de ‘portretmodus’? Dan weet je niet wat je mist! Wil je professioneel ogende portretfoto's maken met onscherpe achtergronden?

 

Je hebt geen professionele DSLR-camera nodig, als je iPhone-camera een portretmodus heeft, kun je de achtergrond gemakkelijk vervagen wanneer je foto's maakt.

 

Nu dat je de perfecte foto hebt genomen, is het tijd om deze in te lijsten! 

 

“Hoe kan ik originele kunst of digitale foto’s snel en gemakkelijk inlijsten?”

 

Hoe kun je de perfecte foto’s gemakkelijk inlijsten? Online foto’s inlijsten die op maat gemaakt zijn, die gemakkelijk online te bestellen zijn, betaalbaar en snel thuisgeleverd worden. Online inlijst diensten bieden een gemakkelijke manier om kunst in te lijsten. Zo kun je bij Anywall eenvoudig inlijsten voor elk kunstwerk, een speciale foto met een fijne herinnering voor een resultaat die er veel mooier uit dan standaard frames. Bedenk hoe jij je eigen gepersonaliseerde meesterwerk wilt creëren en wij doen de rest.

 

Druk je originele kunstwerken of digitale foto's af op papier, metaal en canvas. Onze snelle en gemakkelijke foto-uploader controleert de resolutie van uw foto om er zeker van te zijn dat we jouw product in hoge resolutie leveren. Anywall levert de meest aantrekkelijke en goed gemaakte frames voor zowel originele kunst als digitale foto's.