Het zijn de kleine details die je het gevoel geven dat je aan een nieuwe frisse jij begint.

 

Inlijsten is een van de oudste ambachten ter wereld en de meeste mensen genieten van de mogelijkheid om creatief te zijn en te creatief te werken. Je hoeft gelukkig geen kunstenaar, artiest of fotograaf te zijn om kunst te creëren. De kunst die jij aan de muur hebt hangen, inspireert jou en toont jouw creativiteit. Of je nu zegt: Ik wil mijn foto op canvas laten drukken of je kiest voor een origineel bestaan kunstwerk. Dat is helemaal aan jou!

 

Betekent dit dat we datzelfde kunstwerk aan de muur moeten hebben, gedurende alle vier de seizoenen? Dat is absoluut mogelijk en vrij gebruikelijk. De meeste mensen kiezen ervoor om een keer over het interieur na te denken en vervolgens nooit meer. Maar hoe leuk zou het zijn, als je in de zomer die zwart-witfoto aan de muur zou kunnen veranderen in een bloemenprint? 

 

Het voordeel is, printen en inlijsten hoeft tegenwoordig gelukkig niet duur te zijn. Je kunt er zelfs voor kiezen om je eigen verbluffende foto's te maken of je kunt eenvoudig online een keuze maken uit onze verzameling foto's en collectie van kunst. Hoe bepaal je wat je aan de muur hangt? Nogmaals, dit is helemaal aan jou. Maar als je die winterse sfeer of zomersfeer wilt terug laten komen in je interieur. Speel elk seizoen dan met iets nieuws voor aan de muur! Hier zijn een aantal leuke tips die je op weg zullen helpen.

 

Winter

Laten we maar meteen in die winter stemming komen. Waar doet de winter jou aan denken? Is het een gevoel waar je vrolijk van wordt? Doe je ogen dicht en denk aan een koude winterse dag, voel je het al opkomen? De rillingen, de lagen kleding over elkaar om iets wat warmer aan te voelen. Brrrr… Als je voorbij het ijskoude gedachte van de winter kunt komen, denk dan eens aan hoe mooi het kan zijn na een verse sneeuwval. De koude lucht op je gezicht voelt de eerste seconden fris en verfrissend aan. Als het sneeuwt, is alles bedekt met een sprankelende witte deken.

 

Wat zijn de kleuren die bij je opkomen? Welk dier komt het eerste bij je op? Of welke herinnering? Dit zijn de dingen die voor jou de winter vertegenwoordigen, en dit zijn de dingen die je voor ogen kunt houden bij het kiezen van hetgeen wat je wilt laten inlijsten. Of dit nu een zwart met witte foto van een ijsbeer is, of kies je misschien uit onze collectie van onderwaterfoto's?

 

Macrofoto’s met een prachtig donkere achtergrond van ongelooflijk fascinerende wezentjes die in de zee leven. Waarbij je met elke blik wegdroomt en denkt aan de zomerdagen, wanneer jij een vakantie boekt om dit met je eigen ogen deze prachtige wezens te bewonderen. Wat voor gevoel krijg je hiervan? Een heel fijn gevoel, toch? Dit is wat een foto aan de muur met je zou moeten doen, je een goed gevoel moeten geven!

 

Herfst

Een van de belangrijkste visuele veranderingen die we in de herfst ervaren, is de veranderende kleur van bladeren. De bladeren aan de bomen, die van groen veranderen in een prachtige selectie van rood, bruin, en sinaasappels. Ben jij een van de mensen die zich voorbij extatisch voelt, wanneer de herfst eindelijk is aangebroken? 

 

Oranje is een combinatie van rood en geel en roept gevoelens van energie, opwinding, enthousiasme, en warmte op. Oranje is ook gekoppeld aan de herfst en de kleur van stervende bladeren en sinasappelen. Het wordt beschouwd als een energieke kleur.

 

Natuurlijk kun je een foto van een grote sinaasappel ophangen, of je kunt kiezen voor kleuren binnen dezelfde kleuren thema. Oranje, geel of overige kleuren die wij met energie en de herfst associëren. Maar als we het dan toch over macrofoto’s hebben, ben je al bekend met de “frogfish”?

 

De frogfish zijn leden van de familie Antennariidae, en worden gevonden in ondiepe tropische en subtropische oceaanwateren over de hele wereld.  Ze zijn vaak vrij klein - de grootste soort wordt slechts 30 cm lang. Het kan heel moeilijk zijn om ze te herkennen, maar als je er een ziet, zul je zeker opgewonden zijn! Frogfish kunnen van kleur veranderen om bij hun omgeving te passen. Dit is niet een onmiddellijke verandering, net als de seizoenen, duurt het soms een paar dagen en zelfs weken duren voordat een kleurverandering optreedt. 

 

Lente

Is de lente een hoopvolle tijd? Het zonnetje stroomt weer terug in ons leven! Alles wordt langzaam groen en bloemen duiken op waar je ook kijkt. Hoe voel jij je met de lente? Tijd voor pastelkleuren of misschien een foto van iemand van wie je houdt, met een grote glimlach? 

 

Zomer 

De zon schijnt en de bloemen beginnen te bloeien, tijd om wat kleur in het interieur te brengen. Kies voor een mooie bloem voor aan de muur of ga je voor wat artistieker en kies voor een insect?

 

Een foto inlijsten is niet hetzelfde als het vervangen van het bankstel of ander groot meubilair. Het zijn de kleine details die je het gevoel geven dat je aan een nieuwe frisse jij begint, net als dat we elk jaar weer keer op keer aan een nieuw spannend seizoen beginnen.