Wil je alle ogen gericht op dat prachtige kunstwerk aan de muur?

 

Er wordt gezegd dat er een wereld van verschil is tussen een huis ontworpen door een professionele interieurontwerper en een huis die ingericht is door degene die in het huis woont. Echter, hoef je geen professionele interieurontwerper te zijn om deze eenvoudige tips te begrijpen en een bepaalde look te scheppen!

 

Of je nu een voorliefde hebt voor het inlijsten van je favoriete kunstwerken of met je meest geliefde familiekiekjes of vakantiefoto’s wilt pronken, een ding is zeker, geen muur is compleet zonder een mooi ingelijst kunstwerk of foto. Hoewel het inlijsten van kunst of foto’s een ingewikkelde zaak kan zijn, kun je met enkele simpele tips meteen aan de gang.

 

“Ik wil mijn foto printen en inlijsten.”

 

Dat willen we allemaal. Maar voordat we gaan kiezen uit de verschillende materialen voor de afbeelding die je graag wilt fotolijsten, gaan we je eerst enkele vragen stellen.

 

“Wat is de uiteindelijke look wat je ermee wilt bereiken?”

 

Wil je alle ogen gericht op dat prachtige kunstwerk aan de muur? Of wil je enkele kleine fotolijsten als aanvulling op het gehele interieur? Zo kan bijvoorbeeld een te groot stuk aan de muur de show stelen van juist dat specifieke stuk dat wilt laten zien. Is het doel voor jou om een ​​uniek element te vinden waar je al de aandacht op vestigt? Dan doe je dit zo.

 

De prachtige grote vaas met bloemen die in het midden van de eettafel staat, waar je elke avond gezellig weer met de gehele familie dineert. Is dat het aandachtspunt? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kleed, wat de aandacht naar dat specifieke meubilair zal trekken. Koop er wel een die groot genoeg is.

 

Is het Franse meubeltje die je moeder je gaf en die zij weer van haar moeder heeft gekregen waar je alle ogen op gericht wilt hebben? Zet dit meubelstuk dan niet vast tegen een plat oppervlak; geef dit meubelstuk een ruimte in de kamer. Zorg dat dat speciale stuk, waar je al de aandacht op wilt vestigen, wat voor jou eruit moet springen; een eigen ruimte heeft.

 

Misschien wil je juist al de aandacht op het ingelijste stuk aan de muur trekken? Of je nu de voorkeur geeft aan foto's of kunst op canvas, grote kunstwerken zijn een van de meest effectieve manieren om een ​​kamer samen te trekken. Vergeet daarbij niet dat er geen vervanging is voor natuurlijk licht. Kijk altijd naar het licht in je kamer voordat je het decoreert. Kies vervolgens voor goede verlichting in de kamer en niet voor lampen die te klein zijn of de kamer niet goed bedekken. Goede verlichting is vaak het laatste waar de meeste mensen aan denken, maar het zou juist het eerste moeten zijn. Het gebruik van de juiste helderheid van de lampen zullen de kamer er ook beter uit laten zien en het kunstwerk aan de muur zo goed mogelijk presteren.

 

Het uitgangspunt van nadruk leggen in een specifiek stuk is het proces van het scheppen van focus binnen de aangewezen ruimte. Dus een kleine foto in een drukke kamer, zal niet echt veel opvallen. Het is een drukke wereld en de meeste mensen houden wel van patronen, maar het menselijk oog is daardoor ook veel te snel afgeleid. Als er te veel dominante kenmerken in een ruimte zijn, kan het er te rommelig uitzien. De aandacht zal zeker niet direct naar dat stuk gaan dat de kamer zou moeten domineren.

 

Door het gebruik van verschillende elementen zoals: kleur, vorm, grootte, textuur en ruimte kun je uiteindelijk bereiken wat je wilt. Door het combineren van kleuren, de juiste verlichting bereik je al gauw een geweldig resultaat! Het kleurenwiel is daarbij onmisbaar. Het kan je helpen bij het plannen van je kleurcombinaties of wanneer je op zoek bent naar inspiratie. Wilt je een veilige manier om te kiezen voor drie verschillende kleuren. Blijf bij 60% voor je dominante kleur, 30% voor je secundaire kleur en 10% voor nummer drie.

 

Zo kan de interieurstijl die je in je huis hebt, ook van invloed zijn op je keuze van het soort materiaal. Kun je niet kiezen tussen een houten of metalen frame? Of je nu een minimalistische stijl of klassieke stijl hebt, je zult zeker het juiste frame vinden dat past bij jouw interieur en ook de rest van het artwork. Natuurlijk kan een frame die niet samenhangend is, kan de schoonheid je interieur compleet afbreken. Gebruik de verschillende materialen om je persoonlijkheid en stijl over te brengen en weer te geven.

 

Accentueer de omlijsting van je pronkstuk, door de juiste grootte en materiaal te kiezen. Bij het kiezen van de perfecte frame stijl kun je ook even een van onze andere blogs lezen. Waarin we in detail ingaan op de soorten materiaal waar je uit kunt kiezen, tot zelfs het printen van je favoriete foto op hout. Wist je dat de geschiedenis van hout interessant is?

 

Speel met je omgeving en maak van een gewone foto een echt kunstwerk!