Een simpele lijst maakt soms een wereld van verschil.

 

Het verschil tussen een gewone foto en een foto die in het oog springt, is geen geheim. Van soort fotolijst, het plaatsen ervan en natuurlijk het kiezen van de perfecte afbeelding, al deze factoren kunnen het uiteindelijke resultaat maken of breken.

 

Of je nu kiest voor hout, metaal, glas, terracotta of zelfs stof, een simpele lijst maakt soms een wereld van verschil. Als je eenmaal een prachtige foto hebt geselecteerd om af te drukken en je weet ook precies waar je deze wilt hebben hangen, dan is de volgende stap het kiezen van het juiste frame. Een fotolijst moet de afbeelding op aangename manier accentueren, een aanvulling zijn op het geheel. Het lijkt een klein verschil, maar een simpele lijst maakt soms een wereld van verschil.

 

Al eerder hebben het gehad over de foto die meer zegt dan duizend woorden. Heb je inmiddels gekozen voor de foto die emoties bij je naar boven weten te brengen, waar herinneringen aan ons leven zich voor onze ogen ontvouwen, de momenten waar we keer op keer naar willen terugkijken? Als je eenmaal een prachtige foto hebt geselecteerd om af te drukken, is de volgende stap het kiezen van het juiste frame.

 

“Concentreer je eerst op de afbeelding die je wilt weergeven en de keuze van het frame volgt vanzelf.”

 

Kies je foto en het frame volgt vanzelf. Het gaat niet alleen over het kunnen ophangen van je foto aan de muur of het kiezen van de juiste foto. Het frame, textuur, stijl, kleur en de maat die je kiest, kunnen bijdragen aan het gevoel dat je in de foto wilt weergeven en hoe dit uiteindelijk je interieur zal aanvullen. Het hebben van zoveel keuze is natuurlijk heel fijn, maar al deze factoren kunnen ook overweldigend zijn en we begrijpen dat het ook veel moeilijker wordt om te kiezen.

 

“Ik wil mijn foto mooi inlijsten.”

 

Natuurlijk wil je je foto zo mooi mogelijk inlijsten. Maar heb je ook besloten waar je deze foto op wilt hangen? En in welke afmeting je deze afbeelding wilt laten drukken? Of het nu boven een hoofdeinde van je bed of een bank is, op maat gemaakte ingelijste stukken kunnen een kamer aarden. Vergroot de visuele effect van je foto, door deze bijvoorbeeld in groot formaat te laten printen.

 

Vervolgens kun je beginnen met het kiezen van een kleur voor de fotolijst. Het selecteren van een kleur die wordt weergegeven in de foto zelf is altijd een veilige optie. Hiermee accentueer je niet alleen een specifieke kleur, maar het geeft ook een gevoel van continuïteit. Overweeg in de algemene toon van de afbeelding bij het selecteren van een frame.

 

Zo zijn moderne frames het beste om je foto's er geweldig uit te laten zien. We hebben al eerder besproken dat de nieuwste type moderne frames populair zijn. Zoals een houten fotolijst, waarmee je een warm en klassiek gevoel geeft. Je kunt hierbij het beste kiezen voor een bruin dat in de buurt komt van de kleuren in de afbeelding. 

 

Wat dacht je van een zwart of witte fotolijst? Hiermee kun je de schoonheid in de foto echt accentueren. Met een zwarte of witte fotolijst straal je verfijning uit. Een moderne uitstraling dat zorgt voor een artistiek, stijlvol gevoel. Zwarte fotolijsten bieden een elegante, formele uitstraling, terwijl witte fotolijsten doorgaans informeel en eclectisch van aard zijn. Vergeet niet dat bij het kiezen van zwart of wit het belangrijk is om te weten dat een zwart kader de donkere kenmerken van de foto accentueert en een contrast met lichtere vormt, terwijl witte kaders het beste werken voor informele en openhartige foto's. 

 

Een van de meest populaire moderne fotolijsten zijn de metalen fotolijsten. Niet alleen omdat deze duurzaam en veelzijdig zijn, metalen fotolijsten passen bij elke foto! Dus weet je niet waar je voor moet gaan, dan is metaal altijd een veilige optie. Metalen fotolijsten heffen de kleur van een foto op, waardoor deze levendiger en opvallender wordt. Metalen fotolijsten zorgen voor een moderne, stijlvolle en trendy uitstraling. Heb je gekozen voor een zwart-witte foto? Dan is het goed om te weten dat zwart-witte foto’s geweldig passen bij metalen fotolijsten.

 

Zo kun je allerlaatst ook kiezen voor het toevoegen van een rand aan de foto. Randen voegen een decoratief tintje toe aan en scheiden de afbeelding een beetje af. Denk bijvoorbeeld aan een witte rand om de afbeelding heen. De witte rand helpt om de kleuren te laten opvallen. Ook zweeft de foto als het ware binnen het frame, zodat het voelt alsof het letterlijk van de muur springt. Het helpt ook om de afbeelding wat meer diepte te geven en daarnaast geeft het een algehele nette uitstraling. Grotere afbeeldingen hebben misschien geen rand nodig, maar met een kleinere afbeelding geeft dit net dat extra beetje formeel.

 

Het is tijd om met je volgende inlijst project aan de gang te gaan!