Het mixen van klassieke kunst in je moderne interieur is gedurfd en stoer! 

 

We hebben het eerder gehad over de belangrijkste redenen waarom we kunst in huis nodig hebben. We willen nu eenmaal alle ogen gericht op dat prachtige kunstwerk aan de muur trekken, toch? Daarnaast is kunst een manifestatie van creativiteit en verbeeldingskracht. Waarom hebben we kunst in huis nodig? Met kunst maak je een huis menselijker. Het maakt daarbij niet uit hoe groot je huis is, een kunstwerk voegt een diepte en verfijning toe aan elk huis.

 

Natuurlijk is het verkrijgen van een echt kunstwerk aan de muur zeldzaam. Daarnaast onmogelijk zonder je hele budget te overschrijden. Gelukkig kun je tegenwoordig gemakkelijk overal online kunst voor aan de muur vinden. Waar je voorkeur naar uit gaat dat is aan jou! Kunst is zo veelzijdig en er is geen limiet aan wat je ermee kunt doen.

 

Misschien gaat je voorkeur uit naar abstracte kunst, een visuele taal van vorm, vorm, kleur en lijn. Pop art, is bijvoorbeeld een van de meest herkenbare stijlen van moderne kunst geworden en maakt gebruik van afbeeldingen van massamedia zoals filmsterren, advertenties, nieuws, stripboeken en nog veel meer. Misschien ga je liever voor een kunstwerk aan de muur, die het verleden definieert? Waar je ook voor kiest, met een kunstwerk aan de muur, laat je je muren verhalen vertellen.

 

Zo kun je kiezen voor een reproductie van beroemde kunstenaars. Zoals de beroemde Nederlandse kunstschilder Johannes Vermeer. Foto van het melkmeisje of combineer je liever de rode details in je interieur met het meesterwerk van Johannes Vermeer, het Meisje met de rode hoed? 

 

Met een klassieke schilderij aan de muur breng je een niveau van verfijning in je interieur. Kunst is leerzaam. Zo kun je met kunst jezelf en anderen eraan herinneren waar we vandaan komen en wie ons voorgingen. De schilderijen in onze geschiedenis legde de mensen en gebeurtenissen vast. Herinner je nog de verhalen die oma je vroeger vertelde? Schilderijen vertellen ons die verhalen. Kunst leert ons onze ideeën uit te drukken. Kunst leert ons om creatief te zijn. Kunst inspireert ons. Laten we samen bekijken hoe we het verleden en vandaag op een geweldige manier samenbrengen? Laten we samen bekijken hoe we klassieke kunst met een moderne interieur kunnen combineren.

 

“Modern klassiek interieur is tegenwoordig erg populair, een ware rage!”

 

Als je het woord klassiek opzoekt in het woordenboek, dan kom je onder andere de volgende betekenis tegen:

 

klassiek

  1. uit vroeger tijden stammend en desondanks toch niet verouderd.

 

Heb je een prachtig antiek stuk geërfd van je grootmoeder? En begin je al zenuwachtig te worden bij de gedachten dit traditionele meubelstuk te combineren met de moderne stijl in je interieur? Wie zegt dat je ingelijste klassieke kunst niet in een dagelijkse ruimte kunt ophangen? We weten dat het een uitdaging kan zijn om te je ingelijste klassieke kunst te combineren met je moderne bankstel. Maar weet je dat je ervoor kan zorgen dat het er geweldig uit gaat zien! Het combineren van het typische met het onverwachte geeft karakter aan het interieur en maakt het anders als anderen. 

 

“Het mixen van klassieke kunst in je moderne interieur is gedurfd en stoer! Als je het ons vraagt.”Het combineren van stijlen uit een verschillende tijdperken kan een dynamisch interieur creëren vol textuur. Combineer juist die klassieke klok met je moderne bank. Een uitstekende manier om je interieur op te warmen is door juist het gebruik van klassieke antieke meubelstukken.

Zet dat antieke meubelstuk erbij! Zo kun je experimenteren met kleuren en bijvoorbeeld het antieke meubelstuk wit verven.

 

De aantrekkingskracht van klassieke stukken komt vaak voort uit hun versleten look van ouderdom. Je kunt de verouderde look van je antieke eettafel compenseren door contrast te creëren. Om de rand van de klassieke eettafel te halen, zodat deze er niet te stijf uitziet, kun je de vierkant uitgesneden eettafel, combineren met een ronde spiegel. Zo kun je kiezen om de eettafel te combineren met een ruig tapijt en moderne designer eettafel stoelen. Het idee hierachter is om een ​​gebalanceerde look voor de ruimte te creëren. Om de donkere houttinten te compenseren kun je kiezen voor lichtere tinten en textiel met patronen of een speel — niet al te druk — behang op de muur.

 

Om een ​​beetje moderne glans toe te voegen, kun je kiezen voor metalen, koperen en glanzende materialen. Kies bijvoorbeeld voor een goud metalen lijst om de klassieke look te moderniseren. Je kunt ook een ​​kunstcollectie aan de muur groeperen op een fel gekleurde turquoise muur voor een opvallend en warm visueel contrast.

 

Voor een goed balans tussen klassieke en moderne stijlen van interieurontwerp is een kritische blik vereist. We willen ten slotte met makkelijke manier, een elegante look creëren die eruitziet alsof deze in de loop van de tijd is geëvolueerd. 

Durf anders te zijn! Laat zien hoe innovatief je kunt zijn!