Wil je weten hoe mensen je zien en wie je bent in werkelijkheid?

 

Als je een dier zou kunnen zijn, welk dier zou je dan zijn en waarom? 

Enkele jaar geleden ontmoette ik iemand en dit was het eerste wat hij me vroeg. Waarop ik antwoordde: Dat is een interessante vraag. In de jaren daarna werd hij mijn spirituele leraar.

Nu ik inmiddels weet dat door deze vraag te beantwoorden, enkele interessante feiten over mezelf zou onthullen, zal ik jou dezelfde vraag stellen. Wil je weten hoe mensen je zien en wie je bent in werkelijkheid? Schrijf dan nu de 3 dierennamen op in de volgende volgorde: Schrijf op wat als eerste in je opkomt als je favoriete dier. De 2e is je 2e favoriete dier. En je derde favoriete dier.

Voordat ik ga onthullen wat ik als antwoord had gegeven, zal ik je eerst vertellen wat het betekent. Het eerste dier beschrijft namelijk wie je in werkelijk bent, het tweede dier laat zien hoe mensen je zien, en het derde dier weerspiegelt hoe je jezelf ziet.

Als je bijvoorbeeld hebt gekozen voor een kat dan vertegenwoordigt dit een zelfstandige, veeleisende, leider. Kat is een symbool voor spirituele kracht en vrijheid. Zo heeft elk dier vertegenwoordigt specifieke kenmerken. Wat vertegenwoordigen de verschillende dieren? 

Beer — De beer staat voor Kracht, introspectie, moed en vasthoudendheid. De beer vertegenwoordigt vriendschap.

Hond — De hond wordt gezien als een krachtig symbool van loyaliteit, eerlijkheid, intelligentie en waakzaamheid, bereid om onrecht te bestrijden. Een echte nobele en loyale vriend. 

Panda — De panda symboliseert een liefdevolle, zorgzame, speelse, zelfvoorzienende, dromer.

Dolfijn — De dolfijn staat symbool voor redding, bescherming, optimisme en liefde. 

Zebra — De Zebra symboliseert harmonie en balans. De strepen vertegenwoordigen ook het vermengen en balanceren van tegenstellingen.

Giraf — De giraf symboliseert vrede, individualiteit, bescherming, communicatie en perceptie.

Adelaar — De adelaar staat voor inspiratie, overwinning, levensduur, snelheid, trots, grote kracht, leiderschap en visie.

Paard — Een paard staat voor welvaart, snelheid, voorwaartse beweging, groei, loyaliteit, uithoudingsvermogen, kracht, verlichting bezit helende krachten. 

Konijn — Een konijn symboliseert sereniteit, vruchtbaarheid, sensualiteit, talent en welvaart.

Leeuw — Symbool voor moed, kracht, macht, assertiviteit, rijkdom, onbevreesdheid, gerechtigheid en royalty. De leeuw symboliseert een positieve tijd in het leven en staat ​​in veel culturen bekend als de koning van dieren. 

In mijn slaapkamer hangt een foto van een leeuw. Zoals je het misschien al raadt, was mijn nummer een op de lijst van mijn favoriete dieren — De leeuw. Toen ik werd gevraagd wat de achterliggende gedachte was, antwoordde ik, de leeuw gaat krachtig door het leven. Een leeuw is groot, indrukwekkend en heeft de fysieke kracht als geen ander dier. En daarnaast ook nog eens geweldig haar!

Het is het meest herkenbaar aan zijn gespierde bovenlijf. Met korte benen, ronde kop, ronde oren en een harige pluk aan het einde van zijn staart. Grootte en uiterlijk verschillen aanzienlijk tussen de seksen. Een leeuw is een groot wild lid van de kattenfamilie. Leeuwen zijn na tijgers de op een na grootste katten ter wereld.

Leeuwen woonden voorheen in Zuid-Europa, Afrika en delen van Azië. Tegenwoordig zijn ze echter voornamelijk beperkt tot de wildreservaten van Afrika. 

Een gezonde volwassen leeuw heeft weinig te vrezen van enig ander dier. 

“Leeuwen hebben bijna geen roofdieren.” 

Het tweede dier waarvoor ik had gekozen was een tijger. Kracht, passie, moed, energie en waardigheid horen tot de vele eigenschappen van een tijger. De tijger staat ook voor bescherming tegen boze geesten, wind, ziekte en pech. In je dromen herinnert de tijger je eraan dat doorzettingsvermogen nodig is om al je doelen te verwezenlijken. 

Hou je van katten? Tijgers zijn de grootste wilde katten ter wereld. Onze huiskatten zijn eigenlijk een kleinere versie van de tijger. Beide hebben dezelfde instincten. De tijger leeft in de bossen, regenwouden, savannes, mangrove van Azië. Het is het meest herkenbaar aan zijn donkere verticale strepen op oranje bruine vacht met een lichtere onderkant. Volwassenen tijgers kunnen tot 363 kg wegen.

En op de een of andere manier was het derde antwoord wat ik gaf: een kakkerlak. Niet zozeer, omdat ik deze beschouw als een van mijn favoriete dieren. Voor mij was de achterliggende gedachte het feit dat dit nachtactieve dier zo ongeveer alles kan overleven. Misschien niet de eerste keus voor vele, of de tweede of zelfs derde. Veel leuke, creatieve, tot nadenken stemmende vragen, komen met soms creatieve antwoorden. 

Van welk dier wil je een foto laten afdrukken?